Articole pentru curățenie – Recomandări

 

 

Curățarea umedă în camerele curate este mult mai eficientă decât cea uscată. Lichidul de umectare desface legăturile van den Waals și forțele de atracție electrostatică care sunt responsabile de aderența crescută a particolelor submicronice.

Umectarea lavetelor este omogenă (solventul fiind egal distribuit pe toată suprafața), ceea ce prezintă un avantaj major în validarea curățeniei, conducând la rezultate reproductibile. De asemenea se evită folosirea excesivă a solvenților și care în final duc la rezultate variabile.

Lavetele umectate reduc riscul încurcării solvenților, eliberează spațiile în care aceștia sunt păstrați și totodată reduc riscul de aprindere. În același timp personalul este protejat, folosind lavete umectate nu se eliberează o cantitate așa de mare de solvent în mediu de lucru.

Se poate conclude că soluția cea mai economică și practică pentru curățare în spații sterile este folosind lavete umectate. LUSOR vă pune la dispoziție lavete a căror umectare și ambalare se poate face funcție de necesitățile dumneavoastră.

Agenți de umectare uzuali:

-         Alcool izopropilic / apă demineralizată: 90 / 10, 70 / 30

-         Alcool etilic / apă demineralizată:

Lavete umectate

 

 

În procesul de producție / condiționare a soluțiilor de uz parenteral sau a producției de accesorii medicale (catetere, seringi) se impune un control riguros al pirogenelor. Pentru aceste domenii se recomandă lavetele a căror conținut de pirogene a fost testat și sunt însoțite de certificare în acest sens.

Lavete fără pirogene

 

 

 

Lavetele din materiale țesute sunt mai puțin absorbtive, dar în schimb sunt recomandate în camere curate clasă 10, 100 (A/B).

Lavetele din materiale nețesute sunt tratate mecanic și/sau termic încât să nu genereze particole și să aibă o absorbție bună. Principalul avantaj al acestor lavete este că sunt mai ieftine decât cele din materiale sintetice, burete sau bumbac. Sunt recomandate în camere curate clasă mai mare ca 1.000 (C).

Ambele tipuri de lavete se pot livra sterile. Procesul de sterilizare este validat conform normelor internaționale.

Lavete

 

 

 

Lavete

Lavete umectate

Lavete sterile

Lavete fără pirogene

Mopuri și accesorii

Validarea curățeniei

Carpete adezive

Aspiratoare

 

 

Îmbrăcăminte  |  Curățenie  |  Mobilier |  Pentru scris  |  Altele | Documentare

 

[Under Construction] Această pagină este în curs de completare. Pentru informații complete trimiteți un e-mail la informatii@lusor.ro sau sunați la tel: 0744 477 380

 

 

Copyright © 2002 LUSOR SRL
Modificat la: Martie 03, 2003